tisdag 28 oktober 2014

Svar på kommentar på bloggen


Vi vill gärna svara på denna kommentar som kommit in till det senaste inlägget om löss på bloggen:


"Jag måste säga att jag börjar bli ordentligt less på det här med lössen. Vi kammar i stort sett varje dag och har gjort hela hösten. Det är väldigt tidskrävande och jobbigt för barnet! När jag kom till skolan på måndag morgon förra veckan hörde jag och två lärare hur ett av barnen i klassen sa att hen har löss. Ändå var barnet där hela dagen och varje dag resten av veckan. Ingen info gick ut till oss föräldrar om detta. Hur ska man komma tillrätta med lössen om det sköts på det här viset? Har man bestämt att barn som fått löss ska vara hemma och behandlas så bör det väl ändå följas? Alternativt att det går ut till föräldrarna samma dag att det är löss i klassen och barnen inte kommer vara hemma för att behandlas? " - anonym

I alla skolor har vi problem med löss speciellt på höstterminen. Vi vill gärna ha ert stöd och hjälp för att stävja problemet och därför lägger vi ut information när problemet uppstår. Vi förstår frustrationen kring det här och vi delar den.

I det här specifika fallet så var en elev ledsen över att de ev. hemma hittat ett lusägg i elevens hår på morgonen. Vi var flera stycken som kollade håret och vi hittade inget spår av löss eller ägg, därav ingen information den dagen på blogg eller schoolsoft. I slutet av veckan så uppdagades det att det påträffats löss i två andra klasser, då gick vi ut med information på bloggen. Ni kommer att få fortlöpande information när detta uppstår och får vi information om att det skulle vara löss i klassen så går vi naturligtvis ut med det på bloggen och schoolsoft på en gång.


Annelie & Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar